conscious personal coaching logo

Conscious Personal Coaching

  Menu

Benieuwd naar het programma? Meld je aan voor Masterclass! Nu aanmelden

Herstellen van hart brien coherentie

In de oudheid beschikten ze over een wijsheid die gedurende de eeuwen steeds meer verloren is gegaan: de kracht van het hart en de invloed ervan op ons gehele welzijn. Toen de westerse geneeskunde in opkomst kwam, gingen we het lichaam steeds meer zien als een los fysiek fenomeen. Los van onze energetische lichamen. Het is tijd om te ontwaken. Het hart pompt niet alleen maar bloed door ons lichaam. Diep van binnen heeft iedereen het innerlijk weten dat het hart veel meer is dan dat. Het hart is de verbinding met ons zelf. Weg van de dualiteit, de afgescheidenheid. Door de focus te leggen op het brein en dit als belangrijkste onderdeel van ons holistische systeem te zien, missen we de échte motor achter ons bestaan.
Naast dat het hart fysiek aanwezig is, is het er ook energetisch. De liefde die iedereen weleens diep van binnen heeft ervaren, komt uit deze regio, net onder je borstbeen. Het hart is de verbinding met emoties en gevoelens en de verbinding met je hogere zelf. De bewering dat het brein het hart aanstuurt, is niet juist. Als foetus begint het hart al na drie weken te kloppen, het brein wordt pas rond de zesde week gevormd. Het hart is een zelfvoorzienend systeem dat energetisch wordt aangestuurd. We moeten inzien dat het energetische hart het belangrijkste onderdeel van ons holistische lichaam is.

Chronische pijn & stress

Het brein werkt nauw samen met het hart. Onder andere door het autonome zenuwstelsel dat zowel aan het hart als het brein bevestigd is. 

Op het moment dat het brein in stress-stand gaat (sympathische zenuwstelsel), geeft deze elektrische signalen af aan het hart. Omgekeerd geeft het hart magnetische stress-signalen aan het brein door. 

Deze signalen worden gevormd worden door negatieve onverwerkte emoties die energetisch worden opgeslagen. Net zo lang tot ze verwerkt worden. Hierdoor zal het hart onsamenhangend kloppen, wat resulteert in chronische fysieke en psychische stress.
 Dit is een van de redenen waarom hartziekten de meest voorkomende ziekten zijn in onze stressvolle samenleving. Doordat je emotioneel uit balans bent, raakt je lichamelijk uit balans. Het onregelmatige ritme geeft incoherente signalen door aan het brein, wat het limbische systeem (emotionele centrum van je brein) aanzet. Dit resulteert in chemische stresshormonen die allerlei fysiologische reacties veroorzaken in het lichaam.

Hart brein Coherentie

Het hart is dus het energetische centrum van je lichaam. Het verbindt de onderste drie energetische centra's die staan voor het aardse en overleven. De drie hogere centra’s staan voor de verbinding met je hogere zelf. Als je het hart weer coherent laat kloppen, hef je de strijd tussen deze twee gebieden op en kunnen de energiebanen weer vrij stromen. Je zenuwstelsel komt weer in homeostase, de oorspronkelijke staat.

Hartcoherentie
Chronische fysieke en emotionele pijn klachten komen dus voort uit een disbalans van het emotionele lichaam, waarvan de hoofdzetel zich in je hart bevindt. Door jezelf te trainen om oude hartpijnen op te lossen en positieve emoties te cultiveren zoals dankbaarheid, vreugde, acceptatie, vertrouwen en verbondenheid zorg je ervoor dat je op energetisch niveau je hart weer coherent laat kloppen. Met als resultaat: coherente signalen naar je brein. Die als reactie daarop het parasympatische zenuwstel (de ruststand) activeert met de bijbehorende chemische signalen. Dit verlaagt je bloedruk en herstel het hormonale evenwicht.


De Holistische benadering
Als hart en brein samen werken, voel je je meer heel, compleet en tevreden. Niet alleen met jezelf maar met iedereen om je heen. Als je vanuit je hart leeft, doet de heelheid die je voelt alle gevoelens van gebrek of gemis verdwijnen. Vanuit deze heelheid gebeuren wonderen omdat je vanuit heelheid leeft en niet meer vanuit gebrek of dualiteit. Je hoeft niet meer op zoek buiten jezelf om de leegte te vullen die je diep van binnen mist, omdat je weer eenheid met jezelf en alles om je heen ervaart.


Opruimen en Helen
Net als alle veranderingen in het leven vergt dit kennis, toewijding en oefening. In het CPC-programma is de rode draad: het oplossen van oude, onderdrukte emoties die resulteren in hartpijnen, om vervolgens met positieve emoties weer een coherente hart-breinverbinding tot stand te brengen. Zodat je weer kunt gaan leven zoals het leven bedoeld is: vanuit heelheid, eenheid en liefde.


Reviews cliënten

chronische pijn oplossing
Herma Beemsterboer
Klacht: Heuppijn

'Het is Jan, die door het delen van kennis en persoonlijke coaching, inzichten gaf hoe pijn vrij te worden.
Ik ben hem erg dankbaar en gun iedereen een pijn-vrij leven'.
chronische pijn oplossing
Heidi 
Bod
Klacht: fibromyalgie

'Mijn pijnklachten en angst voor de pijn verdwijnen, mijn kwaliteit van leven wordt steeds beter! Dank Jan voor je steun en je goede boekentips! 
chronische pijn oplossing
Anne loes 
Brik
Klacht: Pijnklachten bekkenbodem

'Ongelofelijk. Het is onwerkelijk! Dit traject heeft me geleerd hoe ik mezelf pijnvrij kan krijgen en houden. 
chronische pijn oplossing
Eva 
den Hartog 
Klacht: fibromyalgie

'Ik realiseer me nu dat jij me eigenlijk veel meer gegeven hebt. En me een totaal ander pad gewezen hebt. Vooral het inzicht dat ik zelf invloed heb op alles. Mijn oprechte dankbaarheid, voor je tips, je eenvoud van antwoorden.
chronische pijn oplossing
Stephanie 
Bakker
Klacht: Fibromyalgie

'De training is erg leerzaam, ik leer mezelf elke dag beter kennen. Het voelt echt als een cadeau aan mezelf.'
chronische pijn oplossing
Jon 
van der Eerden
Klacht: rug- en schouderpijn

'De inzichten, opdrachten en denkwijze uit het programma zijn zeer vernieuwend en ik blijf ze ook nu nog toepassen, want ik voel en weet dat het werkt.'
PRIVACY STATEMENT - ALGEMENE VOORWAARDEN
Copyright © 2020-2022
Hi, I'm Susan.
HERE'S WHAT YOU'LL DISCOVER IN THIS FREE MASTERCLASS:
Easy to Use
Praesent semper, lacus cursus porta, feugiat primis in luctus ultrice tellus potenti.
ANALYTICS
Feugiat erat a ipsum viverra, vel finibus est bibendum. Praesent commodo dolor a lorem.
ONLINE TRACKING
Integer sit amet molestie elit. Suspendisse pulvinar sed felis ut iaculineque, at ultrices.