conscious personal coaching logo

Conscious Personal Coaching

  Menu

Van klacht naar kracht

Om hulp vragen werkt bevrijdend

Help! Ik heb langdurige (pijn)klachten

Dit zijn klachten die langer dan 6 weken aanhouden en waarvoor geen directe lichamelijke en medische aanleiding gevonden wordt.

Pak de klacht bij de oorzaak aan
Ter verduidelijking vind je hieronder de meest voorkomende langdurige (chronische) pijnklachten. Mocht jouw klacht er niet bij staan, betekent dit niet dat het CPC® programma niet voor jou is. Veel lichamelijke klachten die langer dan 6 weken duren, hebben namelijk een emotionele oorsprong.
*Laat je altijd eerst onderzoeken door een medisch specialist om levensbedreigende situaties uit te sluiten.
chronische pijn klachten

Paniekaanvallen

Angst is de motor achter een paniekaanval. Angst veroorzaakt vaak een vicieuze cirkel. Je bent bang voor een eventuele aanval. De angst voor de angst is de katalysator achter de paniek. In het programma leer je angst bij de oorsprong aan te pakken en train je jezelf om niet meer bang te zijn voor de angst.

Migraine

Ook wel spanningshoofdpijn genoemd. Symptomen van migraine zijn: misselijkheid, slecht(er) zien, weg-vallen van focus en algehele malaise. De 4-7-8 ademhaling, mindfulness en meditatie zijn goede oefeningen tegen spanningshoofdpijn, maar vaak wordt geen duidelijke oorzaak gevonden. Beter gezegd: de oorzaak wordt over het hoofd gezien. 

Fibromyalgie

Chronische pijn in spieren en bindweefsel. Fibromyalgie symptomen zijn wisselende klachten als stijfheid, spanningspijn, vermoeidheid, slaap-stoornissen en stemmingswisselingen. Fibromyalgie pijnpunten zitten vaak in heup, schouder en nek, ook wel fibromyalgie triggerpoints genoemd. De directe oorzaak van fibromyalgie is volgens de medische wetenschap onbekend.


Prikkelbare Darm Syndroom (PDS)

Vroeger werd PSD ook wel spastische (dikke) darm genoemd. Prikkelbare Darm Syndroom symptomen zijn vaak zeurende, krampende of stekende pijn in de buik. Vaak gaat het gepaard met een afwijkend ontlastingspatroon, winderigheid, een opgeblazen gevoel, zuurbranden, stikklachten en vermoeidheid. Behandeling voor Prikkelbare Darm Syndroom bestaat meestal uit medicijnen en soms een operatie. Laten we dit voorkomen door de pijnveroorzaker aan te pakken: het brein.

Rug- en nekklachten

Rug- en nekklachten die volgens de medische wetenschap ontstaan door een uitstulping van een tussenwervelschijf zoals bijvoorbeeld hernia l4 l5 die een zenuw beknelt. Pijnklachten: last van (onder)rug en uitstralende pijn in benen en billen. Volgens Dr. Sarno is een hernia een normaal verschijnsel dat hoort bij het verouderingsproces van de mens. Net als grijze haren en rimpels. Het is dus niet de veroorzaker van pijn.

Tinnitus (piep in het oor)

Oorsuizen en duizelig zijn lijkt vaak op een soort fantoompijn. In de meeste gevallen is namelijk geen fysieke oorzaak aan te wijzen. Oorsuizen en hoofd-pijn zijn een van de meest voorkomende chronische klachten. Voor veel mensen is duidelijk dat stress de veroorzaker van tinnitus is. Dit bevestigt dat het fysieke niet de basis is van de klacht, maar je brein (psyche) de veroorzaker is van dit alles.

Angstaanval

Angst is de motor achter veel verschillende soorten klachten. Van onverklaarbare lichamelijke pijn, tot eczeem, jeuk en depressies. Het emotionele lichaam heeft onverwerkte gebeurtenissen ingekapseld in het lichaam. Doordat ze niet zijn verwerkt, creëren deze energiestructuren en angstpatronen in het brein.

Brain fog (hersenmist)

Een overkoepelende term voor een ‘mistige’ situatie in je hoofd. Brain fog symptomen zijn: moeite met het verwerken en onthouden van informatie, concen-tratieproblemen, niet helder kunnen denken, gedes-oriënteerd, minder creatief en vermoeider zijn.

Burn-out

Fysieke, emotionele en mentale vermoeidheid veroorzaakt door chronische stress. Burn-out symptomen: tintelingen, slaapproblemen, hoofdpijn en maagpijn zijn vaak de fysieke uitingen van psychische klachten. Door piekeren, slecht kunnen ontspannen, prikkelbaarheid, somberheid, angst kun je hier dagelijks enorm door beperkt worden.

Carpal Tunnel Syndroom (CTS)

Pijn, tintelingen of een doof gevoel in vingers en handpalm. De pijn kan uitstralen naar de onderarm en elleboog tot in de schouder. Carpal Tunnel Syn-droom oefeningen lopen uiteen van het trainen met een knijpballetje, tot het rekken en strekken van de armen en handen.

Ischias

Ischias zenuwpijn zit in de langste zenuw van het lichaam: de nervus ischiadicus, ook wel de grote beenzenuw genoemd. De pijn begint in de rug en loopt via de bil door tot in het been en de voet. De pijn varieert van licht tot hevig en voelt stekend en branderig, als een continu prikken van naalden. Andere klachten: spierzwakte, spierkramp en tintelingen. Ischias oefeningen bestaan vaak uit rekken, het vrijmaken van de (algemeen aange-nomen) beknelde ischiaszenuw. 

Frozen shoulder

Letterlijk een bevroren schouder. Het zorgt voor pijn in de schouder, vaak uitstralend naar de bovenarm. Op den duur wordt de pijn heftiger en verstijft de schouder. Frozen shoulder in combinatie met werk kan een moeilijke opgave zijn, omdat je wordt beperkt in je bewegingsvrijheid.
RSI (Repetitive Strain Injury)

Verzamelnaam voor RSI-klachten in de bovenrug, het nek- en schoudergebied, armen, ellebogen, polsen, handen en vingers (denk aan de muisarm). RSI verschijnselen zijn: hoofdpijn, spierspanning, stijf-heid, tintelingen, krachtverlies, zwelling en een doof gevoel.

Tennisarm

Betreft vaak pijn aan de buitenzijde van de elleboog. Bekende tennisarm symptomen zijn: uitstraling naar onderarm, pols en hand en beperking in beweging en motoriek.

Wil je meteen aan de slag? 
Doe dan de zelftest

Pijn is een signaal, leer ernaar luisteren
Een greep uit mijn klachten:
fibromyalgie | migraine | tintelende armen | psychogene | ischias | hernia | brainfog | vernauwing van de keel | tinnitus | kniepijn | gevoelloze teen | onverklaarbare pijn in mijn zij |

Holistisch coach Jan van Rosmalen
PRIVACY STATEMENT - ALGEMENE VOORWAARDEN
Copyright © 2020-2022